rafiki, wyluzuj bo nikt o dywanie nie pisał. Nie mogę teraz pisać pogadamy w piątek 8)
Climatronic - czy mozna wyłączyć i ustawić na zwykły naview
Zwiń
X
-
Climatronic - czy mozna wyłączyć i ustawić na zwykły naview
Cześć z góry przepraszam za może lamerskie pytanie, ale wole je zadać tu na forum, chodzi o Climatronic, który rozważam przy zakupie OIII, zamiast podstawowej Climatic.
Czy Climatronic można wyłączyć i mieć domyślnie ustawiony zwykły nawiew, taka aby sprężarka nie pracowała ?
Prez7Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.
-
-
Kris86
Nie wiem jak w Octavii, ale w Lagunie, którą miałem oczywiście taka opcja była :-) Trzeba było tylko wyłączyć AUTO i A/C :-) Natomiast nie było takiej możliwości jak chciałem mieć nawiew tylko i wyłącznie na przednią szybę :-/
Komentarz
-
Zamieszczone przez prez7Czy Climatronic można wyłączyć i mieć domyślnie ustawiony zwykły nawiew, taka aby sprężarka nie pracowała
Komentarz
-
-
Dobra, ale czy takie ustawienie jest możliwe jako domyślne, przy każdym załączeniu motora ?
Komentarz
-
-
hej
u mnie jest tak, że ja mam to lusterko z czujnikiem wilgotoności.
Jak ustawiam przyciski na AUTO i wyłączam A/C, a pokrętło nawiewu w pozycji zgaszonych diód, to Climatronic automatycznie dobiera kierunek i siłę nadmuchu tak, aby nie dopuścić do parownia szyb
Pod przyciskiem SETUP można wybrać intensywność nadmuchu ( 3 poziomy)
Pokrętłem ustawiam jedynie temp nawiewiu.
Pozdr“It is mine, I tell you. My own. My precious. Yes, my precious.”
― J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PorschakChyba nawet przy wyłączonym AC klima i tak pracuje, bo na wyświetlaczu od komputera, tego pokazujacego zużycie paliwa na poszczególnych funkcjach, pojawia sie napis Klimatyzacja... Tak jak pisałem nawet przy WYŁĄCZONYM AC...
Komentarz
-
Komentarz